top of page

Miljön har tagit störst fokus i mitt frilansande. Men globala processer, utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter är andra områden som ligger nära hjärtat. Läs mer nedan för att få veta mer.

Jag har en bred bakgrund, med erfarenhet från redaktioner både inom tv och press, såsom SVT Värmlandsnytt, TV4 Väst, Nya Lidköpingstidningen och Göteborgsposten. Som frilans har jag bland annat skrivit för Syre, ETC Göteborg, Extrakt, Effekt, Allas och Göteborgs fria tidning.

Mina drivkrafter är flera. Framförallt nyfikenheten, som gör att jag vill veta mer om alla möjliga saker och förstå varför människor tänker och gör som de gör. Att skriva en annan människas berättelse är otroligt givande och jag tröttnar aldrig på nya möten.

 

Jag har nog även en rätt pedagogisk ådra och vill gärna förklara komplicerade saker på ett enkelt sätt. Världen är en intressant plats. Därför studerade jag också en master i Globala studier, en tvärvetenskaplig utbildning som innehåller såväl internationella relationer, utvecklingsstudier, socialantropologi och humanekologi. Inom ramen för denna utbildning gjorde jag också en praktik för Swedwatch och en praktik på kommunikationskontoret på Unicef i Argentina. Många intressanta lärdomar därifrån inspirerar mig än idag.

Latinamerika har länge varit ett brinnande intresse för mig och förutom flera resor har jag också varit ideell chefredaktör för sajten www.latinamerika.nu.

Spanskan och min sambo från Italien har också öppnat dörren för längre perioder i Spanien och Italien. Två oerhört vackra, men också komplexa länder som jag gärna skriver om emellanåt.

Men detta betyder inte att jag inte tar uppdrag utöver dessa områden. Jag är som sagt nyfiken och vill utforska världen i stort. Så kontakta mig gärna med förslag så kan vi prata vidare!

Madeleine

bottom of page